Amily's wonderland : VBK Belgie Uitgeverij

Voor VBK Belgie Mocht ik deze mooie kleurboek - Amily's wonderland  Reviewen. Waarvoor dank! Ik ben er zeer enthousiast over. Het papier is van uitstekend kwaliteit, gelijk welk materiaal ik gebruikte, het ging zeer vlotjes. Wat ik ook fijn vind aan deze boek is de harde kaft, het ondersteund het boekje perfect en zo kan het niet makkelijk plooien! 

Amily's wonderland


Bedenk en kleur je eigen wonderland! Ken je het sprookje Alice ? Als jij in zo'n  konijnenhol zou springen, welke figuren zou jij dan tegen komen ? Op welke kleuren zou je stuiten? Pak je kleurpotloden stiften en pennen, en fantaseer erop los! In dit kleurboek staan tekeningen uit het beroemde verhaal van Alice in wonderland. Al kleurend en tekenend kun je het verhaal van Alice zelf verder invullen en een ander eind aan geven. Met achterin dit boek tekenoefeningen om illustraties van de kleurplaten zelf stap voor stap te tekenen.

Het Boek bestaat uit 9 hoofdstukken, telkens met een mooi verhaaltje. Wat ook leuk is aan dit boek je leert er een paar praktische oefeningen bij het tekenen en wat het geheel nog leuker maakt is dat je tussen de tekeningen opdrachten krijgt om zelf er iets tussen te teken of je kan er ook gaan zoeken!Amily's Wonderland
Start : Wat vond ik deze leuk om mee te starten. Voor deze mooie bloemen heb ik er mijn Faber Castell poloden bij genomen, zie hoe mooi fel en kleurrijk ze uitkomen! Het papier is dan ook van goede kwaliteit en is dik genoeg om in lagen te kunnen werken. Het uitgommen geeft ook geen problemen, het papier word zeker niet beschadigd erdoor. Men tekening was vlug ingekleurd en ik heb geen verdere opmerkingen.

-----------------------------------------------------------------

Duifje : Wat is mijn fantasie duifje toch een mooie, vind je niet ? Voor deze tekening heb ik mijn Staedtler Noris Club potloden uit de kast gehaald. Ze kleuren mooi op het papier, maar heb de indruk een beetje meer druk te moeten steken tussen men lagen door. Uiteindelijk heb ik wel nog een mooi resultaat kunnen bekomen. Deze potloden laten zich ook wel goed uitgommen, maar je moet er een paar keer over, deze potloden hebben geen dikke olielaag, maar je schaad het papier niet! Mijn achtergrond heb ik dan met pastel krijtjes afgewerkt, en het papier pakt de pastels uitstekend op. 

Amily's wonderland


----------------------------------------------------------------- 

Stabilo cake : Wat vond ik deze leuk om in te kleuren! Lekker vele kleurtjes gebruiken en terwijl ik bezig was ook eens men stiften getest met water! Ja stabilo stiften zijn op waterbasis en je kan er iets meer mee doen  dan gewoon kleuren. Als je een plastiek hebt of een plexie glas dan kan je je tekeningen ook op deze manier opvullen. ( je kleurt je kleur op het plexie glas en je neemt er een penseeltje bij en water. Je gebruikt maar een KLEIN beetje water om het te mengen en dan kan je het oppervlakte opvullen ) Wat je wel heb als je werk met water durft je papier een beetje te krimpen/ kronkelen . Zie mijn tekening als resultaat.Amily's wonderland


 -----------------------------------------------------------------


Wonderland kat :  Bij deze tekening wilde  ik mijn Docraft Artist stiften testen! Ook hier kan je hetzelfde bereiken als met de stabilo's je kan gewoon kleuren, met de panseel punt of pen punt of je kan werken met een plexie glas en water . ( je kleurt je kleur op het plexie glas en je neemt er een penseeltje bij en water. Je gebruikt maar een KLEIN beetje water om het te mengen en dan kan je het oppervlakte opvullen )Zodra je grotere oppervlaktes met water gaat bewerken gaat het een beetje door het papier, maar zeker niet overdreven veel. Als je met deze stiften kleurt gaat het vlot, kleine stukjes ga je geen streken zien, grotere oppervlaktes wel. Maar als je kleurt met deze stiften ga je zien dat het minimum doorgeeft, dus is het perfect mogelijk. Ik moet deze tekening nog afwerken, maar het studeren komt op de eerste plaats, dus ik doe het op mijn gemakje en wanneer ik tijd heb, overhaast het kleuren niet! 


Iets Bij Teken kan je dus ook doen in  deze boek. Ik heb dit dan ook gedaan, een uiltje, wat was het eens leuk om te doen, het papier laat het perfect toe om met een tekenpen iets te tekenen , natuurlijk heb ik ze eerst getekend met potlood! Ja ik zag het maar op het eind een schrijffout ;) Maar men uiltje is geslaagd vind je niet ?
-----------------------------------------------------------------  Copyright © Kleurvitality
 Copyright © VBK


VBK : Facebook
meer info VBK : Website
VBK : Twitter