De magie van de jungle : VBK Belgie Uitgeverij

Voor VBK Belgie Mocht ik deze mooie kleur boek - De magie van de jungle. Wat was ik benieuwd hoe deze eruit zou zien, en het is echt wel een mooi boek, Johanna weet telkens weer een pracht van uitgave te maken! Zoals alle boeken is het papier van uitstekend kwaliteit, en kan je er met vele kleur materialen in werken. Het is zelfs dik genoeg om met stift in te kleuren! In deze uitgave hebben ze eraan gedacht om een oefen pagina in te steken, maar ook uitscheurbare pagina's, zeer aangenaam als je ziek in bed lig, of op vakantie gaat, dan hoef je niet het gehele boek mee te nemen! 

Laat je fantasie de vrije loop in deze magische jungle terwijl je al kleurend de exotische flora en fauna tot leven brengt. Van tropische vogels tot zeldzame orchideeën, kleurrijke kameleons en de merkwaardige okapi ... In dit regenwoud wemelt het van de wilde dieren en planten, en je vind je volop inspiratie voor je eigen kleurige creaties. 
Paarden in de jungle : Het lijkt wel dat de paarden verloren geraakt zijn en vast zitten in de jungle! Ja het boek kan je dus vol steken met fantasie, dus paarden zijn nog niet zo ongewoon , het zijn ook dieren. Ik heb deze paarden kunnen teken met het behulp van het boek ' Iedereen kan tekenen '  Het was niet het meest makkelijkste dat ik gekozen had. Waarom wil ik mezelf altijd zo uitdagen! Na een paar dagen had ik mijn resultaat voor ogen! Over het geheel van de paarden ben ik echt wel tevreden, mijn achtergrond niet, maar daar kan ik misschien wel nog eens aan verder werken. Het tekenen in het boek is zo fijn, je kan er zachtjes in werken en doezelen. Voor deze tekening heb ik verschillende materialen gebruikt : Marco Raffine, Stabilo, Color p'eps en stabilo fineliners. Jammer dat mijn foto's zo licht zijn, de kleuren zijn intenser.-----------------------------------------------------------------

Kameleons in love : Ook ik kan een mindere dag hebben, ik weet niet wat ik van deze tekening moet denken, misschien is het omdat ik met kleuren gewerkt heb waarvan ik het niet gewoon ben om het te gebruiken ( rode - gele tinten ) Misschien moest ik wel een achtergrond inwerken, maar ik durf er verlopig niet meer aan te werken! Hievoor heb ik staedtler kleur potloden gebruikt, ik mocht al redelijk veel lagen kleuren, om er een beetje intensiteit in te brengen. Het is dan ook geen enkel probleem voor dit papier om in meerder lagen te kleuren, het kan het perfect aan! De kleuren overloop ging minder goed, maar dat lig dan aan de potloden zelf!
-----------------------------------------------------------------

Vlinder : Deze vlinder vond ik zo leuk om te doen. Voor deze tekening heb ik er mijn Derwent Inktense water colors voor uit de kast gehaald. Wat ik altijd eerst doe , is de tekening inkleuren, dan kan je kiezen : Je gebruikt een ABT colorless blender of een penseel, ook kan je een Derwent water brush gebruiken. Het volgende is dus met je penseel de kleuren uit laten vloeien. Dit is zo leuk om te doen! Geen nood, het gaat zeker niet door het papier, want je hebt echt niet veel water nodig! In het filmpje heb ik de TomBow ABT N00 gebruikt. Het papier ( wit ) is van goed kwaliteit, dus je verliest niets van kleur! 

-----------------------------------------------------------------

 Woudnimf : Ik was het boek aan het doorbladeren, en had deze al een paar keer in het oog, en ik vond ze een uitdaging om in te kleuren, maar ik wist niet direct wat het was, dus ging ik het internet op om een beetje informatie op te zoeken. Wat een groot insect is dat zeg! Ik kon aan de slag. Ik wilde even eens een andere potlood uittesten, het was de eerste keer dat ik ermee kleurde in een kleurboek, en het zijn de Lyra polycolors. Ik stond ervan versteld hoe goed deze kleuren in dit kleur boekje, de kleurenovergangen gaan zeer goed, en de kleuren zijn uiterst intense! D korrel structuur van het papier laat het echt toe dat de kleuren zich laten mengen! Zie mijn woudnimf, is ze niet mooi! ? -----------------------------------------------------------------

Pastel vogels : Dit was niet het meest makkelijkste tekening, ik heb er zo'n 6 uurtjes aan gewerkt, juist een hele middag Hiervoor heb ik pastel potloden gebruikt van Derwent. Ik was verplicht om bovenaan te starten, want men moet oppassen dat je niet met de hand palm door je tekening zit! Pastel veegt makkelijk uit. Ik begon kleine stukjes in te kleuren en dan met de colour shaper liet ik de kleuren in elkaar vloeien. Het papier laat het zeker toe om met pastels te werken, ik heb geen enkel probleem ondervonden en ik vind dat de kleuren ook mooi uitkomen, vergeet niet achteraf met een fixeer spray over je tekening te sprayen! anders gaan je kleuren uitlopen door de wrijving van het papier! 
-----------------------------------------------------------------

 Copyright © VBK


VBK : Facebook
meer info VBK : Website
VBK : Twitter 
ISBN: 9789043918930
Pagina's: 96
Afmeting: 257 mm x 255 mm x 14 mm
Gepubliceerd:09-08-2016
Taal: Nederlands
Uitgever: VBK Media

Prijs : 10.99 euro