Indiaanse mandala's PANTA RHEI uitgeverij

Ik mocht van PANTA RHEI uitgeverij deze prachtige Indiaanse Mandala's kleurboek voor volwassenen reviewen. Waarvoor Dank.
De website van Panta Rhei
is een onafhankelijke uitgeverij die gespecialiseerd is in boeken over onderwijs, levensbeschouwing en gezondheid. Deze site bevat ons volledige fonds met ruim 180 leverbare titels.


Eerst had ik even het boekje bestudeerd, want er zit meer achter dan alleen kleuren. Je leert er een stukje over " mini kleuren leer" , ook zal je zien dat er een betekenis of herkomst vermeld staat achter elke mandala die je inkleurt. Dit boekje is geïnspireerd op het wereldbeeld van de Noord-Amerikaans indianen. Achting en respect voor de moederfiguur zijn in hun geloof sleutelbegrippen, en hemel en aarde, mens en natuur, het grote en kleine zijn oor hen onlosmakelijk met elkaar verbonden.Het boekje bevat 31 mandala's en zijn geïnspireerd op traditionele motieven van verschillende indianenstammen.  Nadat ik het boekje even ingekeken had, heb ik mijn materialen erbij genomen. 

Fleurige mandala : Bij deze mandala heb ik bewust lichte kleurtjes gebruikt. Wanneer men zich goed voelt zal je dit zeker op papier overzetten, dit was echt wel het geval. Hier heb ik Mijn Keverblik van Bruynzeel kleurpotloden erbij genomen, het papier pakt de kleurtjes mooi op, de pigment van de kleurpotloden komen mooi uit! Ik had hier geen enkel probleem om deze tekening in te kleuren.
Betekenis van deze mandala: Zonnesymbool van de Sioux.


-----------------------------------------------------------------

Simpel mandala : Hiervoor heb ik er mijn ARTIST stiften bijgenomen. Deze stiften worden perfect in het papier opgenomen, ja ze gaan er iets door, maar dit boekje is bedrukt aan één zijde, dus kan het zeker geen kwaad als je graag met stiften werkt! Ik vond de tekening een beetje " leeg" na dat ik het ingekleurd had, daar had ik de perfecte oplossing voor : ik nam er mijn pastel krijtjes bij en heb de achtergrond een beetje afgewerkt.
Betekenis van deze mandala: Het stinkdier als zonnesymbool; Hopi indianen-----------------------------------------------------------------

Caran D'ache mandala : Voor deze tekening heb ik er mijn watercolors van Caran D'ache bijgenomen en men verfborsteltje met water. Ik werk enorm graag met deze potloden, je kan er leuke overgave mee bereiken in je tekeningen! Waar ik enorm blij mee ben is dat het papier het pigment met het water mooi inneemt, het papier gaat niet krimpen! Ik raad het zeker aan dit eens te gaan proberen.
Betekenis van deze mandala : De grote Moeder; Navaho indianen


-----------------------------------------------------------------

indianen Mandala : Wat vond ik deze mandala leuk om te doen, het gaf mij een fijn gevoel, misschien is dit wel omdat ik met blauw aan het kleuren was, ik voel mij erg aangetrokken tot dit kleur. Hiervoor heb ik mijn Color peps gebruikt, hun pigment gaat erg goed samen met het papier, de kleuren worden er ingezogen en zijn erg levendig. Je kan echt de kleurintentietijd bewonderen in deze tekening.
Betekenis van deze mandala : Symbool van de Cheyenne voor de verwevenheid van de windrichtingen.


-----------------------------------------------------------------

Snake mandala : Deze mandala heb ik ingekleurd met Stabilo stiften, deze stiften gaan door het blad, maar zoals ik al eerder vermeld het zijn enkele bedrukte tekeningen, dus kan het geen kwaad. Deze stiften glijden over het papier, en ze neemt het kleur erg levendig op, dus je zal geen kleurverlies hebben op dit papier! Ook heb ik bij deze tekening een achtergrond ingekleurd met mijn pastel krijtjes, zodat de tekening er meer kan uitkomen.
Betekenis van deze mandala: Zonnesymbool van de Huichol indianen.


-----------------------------------------------------------------
Copyright ©Kleurvitality
Copyright ©PANTA RHEI uitgeverij

Voor meer info en/of het kopen van dit boekje ( 9.95 euro )
zie de website van 
PANTA RHEI uitgeverij

http://www.uitgeverij-pantarhei.nl