Zentangle : het begin

Van Royal Talens had ik een pakketje gekregen om eens Zentangle te ontdekken, hiervoor dank!  daarin zat witte zentangle kaartjes, een potlood, een zwarte pen en een doezelaar ( Hier hebben beide groepen van de gratis workshop 1 kaartje mee naar huis gekregen om eens te ontdekken )  jammer genoeg staat dit nog niet zo bekend onder ons belgen, toch niet in het westen, want velen wisten niet op de workshop wat dit is. Hiervoor wil ik even mij aandacht aan geven, want dit is eigenlijk wel heel tof om te doen, en nog rustgevend ook! 

https://winkel.bol.com/winkel/kleurboeken_voor_volwassenen_2/list/45822/0


Wat betekend Zentangle?  : 

Het is een kunstvorm, en tegelijkertijd een meditatie, ontwikkeld door artieste/calligrafe Maria Thomas en meditatie-monnik Rick Roberts in de Verenigde Staten. Op zekere dag liep Rick de werkruimte van Maria binnen en zag hoe zij prachtige letters aan het versieren was. Tangelen betekent  ontspannen, meditatief  tekenen, zonder competitiegeest. Deze tekenstijl is opgebouwd uit gestructureerde patronen die iedereen kan aanleren. 

Zentangle, hoe begin je?

Aan de slag! Sakura heeft exclusieve Zentangle Tool Sets ontwikkeld waarmee je direct kan beginnen. Deze sets bevatten Pigma Micron in diverse puntdiktes, Tiles (de fijnste soort kunstenaarspapier van 9 x 9 cm, met een zachte katoentextuur), een grafietpotlood en een doezelaar. Met deze instrumenten heb je alles in handen om aan de slag te gaan. Er zijn ook speciale Zentangle Tool Sets met zwarte Tiles en witte Sakura Gelly Roll gelpennen. Daarmee creëer je waanzinnige Tangles met een tegenovergesteld effect (wit op zwart). Klik op deze -- > Link < -- en je leert iets meer over Zentangle.

Zoals ik al zei, ik heb mij verdiept in Zetangle en ik ben verkocht! Ik ben ook aan het oefenen maar ik heb het ook nog maar 2 keer geprobeerd, ik zag dat er ook zwarte beschikbaar waren en deze heb ik dan ook direct aan geschaft. Eerst had ik even zitten oefenen...


 

Dan had ik eens geprobeerd op wit en dagje later op zwart  :


Ik ga mij nog meer verdiepen in deze technieken, ik vind het leuk om te doen, en het werkt ook wel rustgevend, iets dat ik nodig heb! Het internet staat echter vol, als je het echt eens wil proberen tik je Zentangle in je zoekscherm en je zult versteld staan!