Dagdromen : BBNC Uitgeverij


Ik wil even BBNC bedanken dat ik dit prachtig boek dagdromen mag bespreken. Wat is dit boek fantastisch om in te kleuren en is van hoog kwaliteit! Het papier laat toe om met verschillende materialen te werken. Dit boek zit tussen mijn favorieten... Zie mijn bespreking.

Het boek is prachtig uitgevoerd met een kartonnen kaft, zwart linnen band, gouden opdruk en goudfolie op de voorkant. Het papier is licht getint, waardoor de kleuren extra mooi uitkomen. Het boek bevat 85 prachtige handgetekende illustraties in Oost-Indische inkt: delicate bloemen, prachtig gedecoreerde vogels, zoemende insecten, sprookjesachtige boshutjes en meer. Bron
BBNC
 

Video

-----------------------------------------------------------------
 
Diamanten kroon : Hanna Karlzon haar boeken zijn erg mooi en rustgevend.  Color'peps heb ik voor deze kroon gebruikt, deze potloden kleuren echt wel fantastisch in dit boek. Het papier is van kwaliteit en dat merk je wanneer je kleurt. Hier heb ik zitten kleuren met overgangen, dus heb ik niet zitten blenden met een extra materiaal. Wat ik wel gebruikt heb als detail is een witte gel pen ( uni -ball )en ook een elektrische gum van Derwent. Deze potloden laten het echt toe om in overgangen te werken, ok het zal ook wel een grote deels aan het papier liggen, maar toch deze potloden hebben een goede olie laag en dat maakt dat de tekening ook zo helder uitkomt. Als ik besloot om te gommen, ging dit heel goed, er zijn geen beschadigingen te merken, wel opletten, dat je gum naar uw richting! Het papier kan anders wel eens kreuken!


https://winkel.bol.com/winkel/kleurboeken_voor_volwassenen_2/36853/0/product/9200000024302161


Video

-----------------------------------------------------------------

Flower vosje : stabilo original potloden  zijn hele leuke potloden om in dit boek te kleuren.
Het papier is van een glad soort, en dit maakt dat je in overgangen kan kleuren. Voor dit vosje heb ik eerst de onderlaag ingekleurd, daarna met de haargroei mee tekenen - kleuren. De blaadjes en bloemen heb ik ook met overgangen ingekleurd. Ik kleur altijd met een snij mat onder mijn pagina, zo kan ik in lagen kleuren. Als er in lagen gekleurd word gaat het er zeker niet door drukken .


Video

-----------------------------------------------------------------

Bos met blauwe bloemen : Deze keer heb ik met op water basis potloden gewerkt. De Caran D'ache Museum aquarelle zijn iets duurdere potloden, maar ze kleuren prachtig in het boek, ik heb hiervoor de Tombow ATB N00 gebruikt en geen borstel, maar ik heb het natuurlijk wel even getest met water Ik kan je verzekeren dat het niet doordrukt, dus je kan gerust je water potloden gebruiken! Ook kan je werken in lagen zonder dat het doordrukt, zie mijn grote blauwe bloemen... Als je het al bewerkt hebt met water kan je er nog eens over zonder het blad te beschadigen. De achtergrond heb ik bewerkt met pastel krijtjes van de ACTION. En als extra heb ik nog de witte gel pen van uni - ball gebruikt.
-----------------------------------------------------------------

Kleurrijke haan : Caran D'ache Fancolor kan je zowel nat als droog mee kleuren. Ik heb gekozen om droog te kleuren, en moet je die kleuren zien, zo helder. Het lig natuurlijk ook wel aan het papier, de kleurovergang gaat heel vloeiend. Het uitgommen gaat ook heel goed. Kijk hoe het papier het toelaat om  met overgangen te keuren. Neem je kleuren uit de kast en begin eens droog te kleuren met je water colors! Begin met het lichtste kleur als je in overgangen werkt.


----------------------------------------------------------------- 

Dief in de nacht : Dit moet wel een tekening geweest zijn met het meeste werk! Er zit  heel wat uurtjes in, maar moet je zien hoe leuk deze geworden is, ik ben best tevreden over men diamanten. Voor deze tekening heb ik mijn Faber Castell ( 36 stuks ) Polychromos gebruikt. Als extra bij de sterren de uni - ball white gel pen. Ik denk dat dit boek gemaakt is om met geolied potloden te kleuren, want dit gaat het best op dit papier. Ik heb in vele lagen zitten werken, en zeker al met de zwarte achtergrond. Voor de achtergrond heb ik een doezelaar en geurloze terpentine ( ACTION ) gebruikt, om het geheel egaal te maken. De rest heb ik niet geblend, of gedoezeld, gewoon met overgangen zitten kleuren. Op dit blad heb ik dus echt vele dingen gedaan, en niet drukt door! Ik kan dus beamen dat het kwalitatief papier is! zie mijn filmpje ... Ik heb een time lapse video gemaakt, maar ook een real time video, voor de mensen die het eens willen proberen.
Video Time lapse


Video real time
 

-----------------------------------------------------------------

Balpen krab :  Wat werk ik graag met balpennen, je kan er mooie combinaties mee kleuren en je creëert een blinklaag. De balpennen "kleuren" heel zacht op dit papier en het laat het toe om kleuren over elkaar te laten vloeien. Als je ook van plan bent om eens te gaan proberen met balpen, leg dan een snij mat of karton onder je blad. Maak een keuze: als het boek op beide zijden gedrukt is, want met balpen drukt het door, niet het kleur maar je papier gaat uitbollen. Deze krab heb ik met de Staedtler balpennen "ingekleurd" deze kosten 4.99 euro voor een pakje van 10 kleuren, dat is buget kleuren Het is echt een aanrader om eens te gaan kleuren met balpen, je creëert een zeer mooi tekening .


-----------------------------------------------------------------

Stift vis : Ik kleur echt niet graag met stiften, en zeker al niet op dubbelzijdig bedrukte pagina's. Je heb een grotere risico dat je stift door de pagina drukt! Wat je ook kan krijgen is dat je papier beschadigd raakt, zie de tweede foto van de vis, het is kantje boortje! Voor deze vis heb ik de TomBow stiften gebruik, het drukt niet door, maar je zou niet in lagen kunnen werken, want dan zal het zeker wel doordrukken! Als je graag met stabilo kleurt, zal dit zeker lukken, want stabilo zijn niet zo zwaar gepigmenteerd.  
-----------------------------------------------------------------

Deze pracht : Dagdromen is te koop via BBNC voor €14,99
Copyright © BBNC
ISBN: 9789045320403
FORMAAT: 257x220x17 mm
GEWICHT: 651 gram
UITVOERING: Hardback