Lovely Dog : gekleurd met Marco Raffine potloden

Het is de eerste keer in een lange tijd dat ik nog eens een zwart wit foto ingekleurd heb van Pintrest, en wat nog langer geleden was : dat ik nog eens een filmpje gemaakt heb. Bij deze tekening heb ik 2 dezelfde filmpjes op mijn You tube kanaal gezet. De ene is een versnelde versie, en het andere is een 2 uur durende filmpje, waarop je kan zien dat ik laag over laag werk. Voor deze tekening heb ik gekozen om met de Marco Raffine color potloden te kleuren, zalige kleurpotloden , maar ik vind dat je ze te vlug moet slijpen! Dus als je echt in lagen moet werken , gaan ze niet te lang mee gaan. Voor deze tekening heb ik de nummers :
Wit 501
Grijs 564
Zilver 572
Bruine tinten : 555, 556, 558, 561, 563
Zwart 570

Papier : Aurora 200gram


Ik zal in het kort uitleggen hoe ik te werk ging : 

Het is belangrijk toch wit (501 ) te gebruiken, ook al is het een stukje dat wit moet blijven, je doet dit om de glans erin te krijgen, en het is ook belangrijk voor je lagen. Daarna gebruik je al eens grijs (564 ) en je zilver ( 572 ) voor je high light te creëren. Dit ga je misschien niet meer zien, maar het geeft wel zen nodige effect. Na het wit en grijs begin je met de bruine tinten. Begin van het lichtste bruin en werk in lagen en bouw op naar het donkerste bruin. Ik hamer er nog eens op het is belangrijk om in lagen te werken! Neem vooral je tijd, ik heb er in totaal 2 uur aangezeten maar dit is over 3 dagen.  Het inkleuren van de ogen bouw je ook op van je lichtste kleur naar zwart. 

Bij deze tekening was het eigenlijk niet nodig om af te werken met geurloze terpentine. ( whitespirit ) Maar ik heb het toch gedaan om het filmpje compleet te maken. Wanneer je erover bent gegaan met de terpentine kan je nog eens de details afwerken met potloden, dit vormt geen enkel probleem. voor deze tekening heb ik men chinees-penseel uit de kast gehaald. ik vind ze zo leuk in gebruik!Hier kan je mijn filmpje bekijken, enjoy.


2de filmpje is de 1.5 uur versie, voor de mensen die willen zie hoe ik in lagen werk : 


©Kleurvitality