Kleur technieken Workshop By Julia Woning

Ik wil even BBNC bedanken dat ik dit boek 'Kleur technieken Workshop By Julia Woning'  mag bespreken. Wat is dit boek leerrijk, en zeer goed uitgelegd ! Het boek is goed van  structuur om in te oefenen en kwaliteit is top.

Julia Woning studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning academie en werkt sindsdien als illustrator, portrettist en beeldend kunstenaar. Julia is vooral bekend van haar Dikke Dames schilderijen, die in verschillende galeries in Nederland te bewonderen zijn. BBNC bracht eerder haar Dikke Dames kleurboeken, agenda voor volwassenen uit en de Dierenkleurboeken. Meer informatie over Julia's werk is te vinden op www.juliawoning.com.

Video : Een kijkje in het boek


-----------------------------------------------------------------

Eerst krijg je een leuke uitleg over kleurenleer. Dit is enorm interessant, ik heb over de jaren heen al veel geleerd in verband met kleuren. Zoals Julia verteld in haar boek, het is een kwestie van licht. Eens je dit weet is het een kwestie van van betere keuzes te maken bij het mengen en combineren van kleuren. wat we zien in het boek is de kleurencirkel. daaronder verteld ze over de primar, secundair en tertiain kleuren. Zeer interessant! Je kan er ook zelf je kleurencirkel inkleuren, en dit heb ik dan ook gedaan.  In het volgende stukje verteld Julia over de kleurordening alsook de kleurencontrasten.
Er bestaan zeven verschillende kleurencontrasten : kleur-tegen-kleurcontrast , lichtdonkercontrast, warmkoudcontrast, complementaircontrast, simultaancontrast, kwaliteitscontrast en kwantiteitscontrast. alles word mooi uitgelegd. en de afbeeldingen staan erbij.
Wat je zeker ook eens moet bekijken in het boek is de : analoog kleurenschema, tradisch kleurenschema, split-complementair kleurenschema, rechthoek kleurenschema, kruislings kleurenschema en monochromatisch kleurenschema ( TON SUR TON ) . Ook hier word alles mooi uitgelegd met afbeeldingen. Daarbij een korte geschiedenisles. 




Hier volgt er een stukje over de grafietpotlood : Op potloden staat er een code om de hardheid aan te geven. Deze code is in 1889 bedacht door Friedrich von Hardtmuth van de koi-i-noor-fabriek. H staat voor hard ( hart ) , B staat voor zacht ( Blei - het Duits woord voor lood ) en F voor fijn ( fein ). Je kan in het boek zelf je potloden uittesten. 


Nu praat Julia over kleurpotloden, en het gaat er uitgebreid er aan toe .
* Techniekjes om vlakken in te kleuren ( streepjes, kruisjes ... )
* Het maken van kleuroverloop

* kleuren laten overlopen met een trolillon of doezelaar
* gebruik van water, terpentine, babyolie, blender en burnisher
Julia gaat ook uitleggen hoe je kan mengen met kleurpotloden, ze geeft voorbeelden waarin je goed kan zien hoe ze ze kleurt. Bv ze geeft ze tips bij een orchidee bloem dat al ingekleurd staat in het boek. Ik geef een 2 tal tips, de rest kan je lezen in het boek. 1) kleur van boven naar onder. 2) kleur lagen van licht naar donker. Voor de rest kan je het boek aanschaffen.





Aquarelpotloden zijn het volgend onderwerp. Persoonlijk vind ik aquarelpotloden één van mijn favoriete soort potloden! Je kan er zowel droog als nat mee kleuren. Je kan lagen kleuren en het intensief maken. Er wordt gepraat over potloden en hoe intense ze de kleuren afgeven. Naast de penselen kan je ook een waterbrush  gebruiken hier zal je lezen wat gemakkelijker is. Er worden ook afbeeldingen in het boek getoond. Naast aquarelpotloden wordt er ook uitleg gegeven over aquarelkrijtjes, dit heb ik niet maar ziet er wel leuk uit.




Er staat ook een stukje in over pastel krijtjes, dit heb ik ook al vaak gebruikt. Maar als ik het echt niet nodig heb, zal ik het ook niet gebruiken. Velen gebruiken pastelkrijtjes voor achtergronden. In het boek staat ook een zeer goede tip in! 


Als je graag werkt met stiften staat er een stuk in over Aquarelleren met viltstiften alsook  gebruikt maken van markers, verfstiften en gel pennen. Er word er heel goed uitgelegd. Ook heeft Julia het over een blender pen, en dit is een leuk weetje. Ik persoonlijk ga bijna nooit kleuren met stift. Ik ben er echt niet goed mee om mee te kleuren. Maar ik heb bewondering voor mensen die er wel heel goed mee kunnen kleuren. Ik heb af en toe al gel pennen  gebruikt en dit valt mij beter , omdat ik er mee high lights kan kleuren. 




Julia praat nu over een stukje genaamd fineliners en tangles en doodles. Ik kan mij inbeelden dat ze er veel moet mee werken om haar tekening tot recht te brengen. Ze beschrijf hoe ze aan een tekening begint en afwerkt. Echt wel heel leuk om te lezen want je leert in dit boek Julia kennen! Je kan er zelf tangles en doodles oefen in het boek. Dat heb ik dan ook gedaan. 



Accessoires en huidskleuren komen ook aanbod in dit boek! Als laatste staat er " beginnen aan een kleurplaat. Met wat extra informatie. Ik vond het erg leuk om deze  boek te bespreken. Wat nog het leukste van al vond is dat ik mijn dochter dingen heb laten aanleren. De visjes heb ik haar laten inkleuren, het boek zal ik ook doorgeven aan haar, want ze wilt zo graag bijleren, en met deze boek zal ze zeker heel veel leren! Ik moet zeggen dat Julia Woning dit prachtig boek verstaanbaar in elkaar heeft gestoken! Ik raad dit boekje zeker aan, want je leert eruit! Bestel nu zou ik zeggen




Dit boek ' Kleur technieken Workshop By Julia Woning' is te koop voor €14.99 via BBNC
Copyright © BBNC
Copyright ©  Julia Woning





Aanbevolen post

iguana - leguaan : intricate ink Animals in Detail

For this wonderful iguana, I have taken my time to color, there are so many hours in it! But I  love animals to colorize. First of all i di...