Zwoele zomeravonden : BBNC Uitgeverij

https://www.bol.com/nl/p/zwoele-zomeravonden/9200000071825184/?country=BE&suggestionType=typedsearch


Ik wil even BBNC bedanken nadat ik het boek 'dagdromen' mocht bespreken, kreeg ik de kans om ook dit prachtig boek 'Zwoele zomeravonden' bespreken. Wat is dit boek zo mooi en fantastisch om in te kleuren. Het papier is van uitstekend kwaliteit ! Het papier laat toe om met verschillende materialen te werken. Dit boek zit tussen mijn favorieten... Zie mijn bespreking.
'Zwoele zomeravonden' is een eerbetoon aan de heldere Scandinavische zomeravonden. Hanna neemt je mee in een dromerige wereld waar alleen je fantasie bepaalt hoe je hem inkleurt. Ontdek nieuwe, prachtige illustraties van betoverende tuinen, onderwaterwerelden, sterren hemels, fantastische portretten en veel meer moois. Geniet van de Scandinavische avonden en kijk hoe de zon ondergaat en sterren het prachtige landschap van 'Zwoele zomeravonden' verlichten. bron : BBNC
 Video : 


-----------------------------------------------------------------Een tussendoortje : Vooraan in het boek staan deze 2 koddige tekeningen, ik kon het niet laten deze ook effen in te kleuren. Deze zijn ingekleurd met de color'peps en afgewerkt met de witte signo gel pen Dit is ideaal om in de mood te komen, om in het boek te kleuren. Have Fun!
-----------------------------------------------------------------
 

Het begin : Wat is het toch leuk om met vele kleuren te werken. Ik wilde hier een fleurige tekening van maken. Voor deze pracht heb ik mijn Bruynzeel Expression colors uit de kast gehaald. Wat kleuren ze goed op dit papier, de structuur laat het toe om mooie overgangen te maken, alsook in verschillende lagen te werken. Het papier is dan ook dikker ! Aan de foto is het niet zo goed te zien, maar de kleuren komen nog intenser uit. Hier heb ik verschillende "techniekjes" toegepast. Laag over laag, wit ertussen laten ( altijd bewerken met wit potlood, zo krijg je een mooi overgang ) en kleur over kleur, zo krijg je een soort van diepgang vind ik persoonlijk. Ik heb bewust niet gekozen om een achtergrond te gebruiken, zodat de vogels er uit "blinken". Ik voelde mij erg opgelucht dat ik terug mijn inspiratie had om deze te kunnen inkleuren, het stond op een laag pitje. Ik zou het boek zeker aan raden voor in je collectie!

-----------------------------------------------------------------Butterfly likes flowers : Wat vind ik het fijn om te beginnen kleuren na een tijdje stil gezeten te hebben! 12 dagen na mijn operatie kon ik terug aan de slag, maar ik voelde mij nog niet top. Ik kan het zien aan mijn tekening, dat het niet tot zen recht kwam. Ik voelde direct dat de kleuren verkeerd zaten ( toch in mijn ogen  ) Of ben ik nu weer te streng voor mezelf. Dit wilt niet zeggen dat het geen mooie tekening is. Ik hou enorm van deze boeken, en met het structuur van het papier kan je alle kanten op met kleur materialen. Voor deze tekening heb ik de Staedtler Ergosoft gebruikt, deze kleuren het minst van al goed in het boek, omdat de gewenste glans niet uitkomt. Daarin tegen kan je wel lagen aanbrengen, en het gommen gaat ook goed. Ik gebruik de Derwent Elektrische gum, deze is ook ideaal om effecten aan te brengen. Wat ik ook gebruikt heb is mijn witte signo gel pen Als je voelt aan de structuur van het papier zul je er direct aan willen beginnen!

-----------------------------------------------------------------


Natuur dame : Toen ik begon aan deze tekening voelde ik dat het goed zat. Ik heb er een paar dag en aan zitten kleuren, van morgens tot de namiddag ( ja ik neem pauzes hahaha ) Ik ben niet echt tevreden over mijn achtergrond, ik doe dat eigenlijk ook niet zo graag, misschien moet ik het maar laten in de toekomst! Voor deze tekening heb ik mijn kerst cadeautje gebruikt, de prisma colors. Deze kleuren mooi in overgangen en het papier laat het dan ook toe om in meerdere lagen te werken. Het was voor mij moeilijk om geen blauwe bloemen te kleuren, dus zijn het de kleuren geworden dat ik bijna niet gebruik, ik was verrast! Wat ik heel leuk vind aan het boek, is dat de achtergronden zich goed laten inkleuren, ook al is het niet echt gelukt voor mij! Als je in fijne lagen werkt lukt het zeker wel. De structuur van het boek is erg leuk, en het is geen diepe korrel. Ik kon bijna niet wachten om nog een tekening in te kleuren.

Prisma colors de kleuren : 

huid : 927, 939, 943, 1092
het haar : 935, 948, 946, 1082, 945
bloemen groot : 932, 930, 918, 916, 938, 935
bloemen klein : 932, 938, 935
vogel +kroon + oog : 1005, 1059, 992, 1027, 997, 941, 947
blaadjes lichaam : 901, 989,
blaadjes hoofd : 901, 989, 932
achtergrond : 1087, 904, 1101

----------------------------------------------------------------- 


Colorfull bug : Marco Raffine heb ik voor deze tekening gebruikt. Deze potloden zijn goed geolied en ze vloeien echt wel over het papier. Het papier is een gladder soort en het vormt geen enkele problemen in het mengen van de kleuren. In lagen werken is ideaal, laat de kleuren mooi in elkaar vloeien. als je er een snij mat eronder steekt kan je nog meer druk uitoefenen op je papier, om je kleuren intenser te laten uitkomen. Ik vind mijn kever een geslaagde.

 -----------------------------------------------------------------


Water color bird : Caran'Dache Fancolor zijn enorm leuke watercolors om mee te werken. Het papier neemt de kleuren goed op en gaat niet uitlopen!( niet te nat werken )  Zodra je met water werkt gaat het ook direct opdrogen. Wat ook goed ging is , wanneer de kleuren opgedroogd waren dat je er nog eens kan overgaan. Probeer het zeker eens, het papier zal niet beschadig geraken. Het papier is sterk genoeg om met water te werken, het geeft niet door, en kronkelt niet! De kleuren komen erg intense uit op dit papier, zeker een aanrader voor dit boek! Deze tekening heb ik gemaakt voor mijn dochter en ze wilde een achtergrond, deze is niet gelukt! Maar ze vind het mooi, zo zie je maar, wanneer je denkt het is niet mooi, kan een ander het wel mooi vinden


-----------------------------------------------------------------

Besluit : Het boek is een hard cover en het papier heeft een goed structuur, een glad soort en heel sterk. Je kan in vele lagen werken want het papier heeft een uitstekende dikte. Gommen vormt ook geen problemen. Aqua potloden zijn geschikt. bijna alle soorten potloden kleuren er goed in. Ik raad het boek aan! 

Deze pracht : Zwoele zomeravonden is te koop via BBNC voor €14,99
Copyright © BBNC
ISBN: 9789045320410
FORMAAT: 258x217x19 mm
GEWICHT: 763 gram
UITVOERING: Hardback