Het zevende enige echte mandala kleurboek : BBNC


Ik mocht voor BBNC deze prachtige 7de deel reviewen, waarvoor dank.

Mandala's hebben een duidelijk centrum waarvan een variëteit aan symbolen, vormen en patronen uitstralen. Mandala's bestaan uit een 4, 8 of 12-delige structuur van spiralen, concentrische cirkels en andere herkenbare formaties. Elk mandala ontwerp kan op een andere manier worden opgebouwd, waardoor de verscheidenheid haast oneindig is.

De vorm en symmetrie van de mandala's zorgen ervoor dat je aandacht naar het middelpunt van de mandala wordt getrokken zodat er geen ruimte overblijft voor stress en zorgen. Het zevende enige echte mandala kleurboek bevat 70 nieuwe en unieke mandala's op 200 grams papier, wat het boek geschikt maakt voor een verscheidenheid aan kleurmaterialen. Bron BBNCVideo-----------------------------------------------------------------

Watercolor mandala : De cover van het zevende deel is in het paars, ik wilde dit dan ook toepassen in deze mandala. Hiervoor heb ik mijn color'peps aqua uit de kast gehaald. Buget kleuren is erg in, en daar hou ik ook rekening mee, niet iedereen kan dure potloden aanschaffen. Voor deze mandala heb ik bewust gekozen om te werken met de TomBow N00 dit is een kleurloze blender op waterbasis. Ik heb natuurlijk ook eens met een pensee met water gebruikt. Het probleem hier, is dat moeten we opletten dat we niet teveel gebruiken, want je zou wel eens je blad kunnen beschadigen, maar ook niet te droog want dan heb je juist hetzelfde probleem, het is een soort van gevoel dat je moet hebben. Water color van het merk color'peps geven niet door dit papier, ze zijn toch enkel bedrukt, als het zo zou zijn, kan het geen kwaad. De potloden kleuren goed in dit boek, maar eens je erover gaat met de penseel verliezen ze een beetje hun kleurintensiteit, dit heeft te maken met het soort papier.


Potloden : Color'peps watercolors :
vlinders : marsch mallow, aubergine, fruity orange

kleine bloempjes : sunny yellow, red kiss
bloemblaadjes : jungle green, red kiss


-----------------------------------------------------------------
 
crystal  flower : Deze mandala heb ik ingekleurd met Crayola kleurpotloden. Ik hou echt van deze potloden, ook deze zijn budget geprijsd. Wanneer ik begon te kleuren, ging het erg goed, deze potloden zijn gemaakt voor dit soort papier. Wat ik ook top vind is dat je de kleuren kan mengen! ( yellow + jade green ). Als je wit en dan met een groene tint erover kleur, bekom je een lichtere tint. Zo leuk om te doen! Voor deze mandala heb ik in 6 lagen zitten kleuren, om een mooi overgang te kunnen verkrijgen, de korrel van dit soort papier laat het dan ook toe. Het papier kan je zonder probleem gummen zonder het te beschadigen. Het is dan ook wel een zeer mooi mandala, en heb er echt mijn tijd voor genomen om deze zo perfect mogelijk te kleuren. Zie je die kleuren, zo zijn zo intense en kleurrijk, het papier heeft er ook iets mee te maken.


Potloden : Crayola :
blauwe stukken : skybleu, bleu, black
blaadjes : white, yellow green, green, ( yellow + jade green )
oranje gedeelte : yellow orange, orange, mahogany

-----------------------------------------------------------------

Fine liner mandala : Wat een werk heb ik hier aan dit pareltje aan gehad! Kleine oppervlaktes inkleuren, is niet om er een hele dag aan te kleuren, ik zag soms dubbel haha. Zie hoe mooi het wel uitkomt, de blaadjes zijn ingekleurd met twee kleurtjes ( licht groen nr33 en licht blauw nr13) de bloempjes wilde ik laten uitschijnen, dus is het ingekleurd met geen en oranje. Stabilo fine liners zijn echt leuk om mee te werken in deze mandala boeken, het papier laat steeds de kleuren intense uitkomen. De fineliners drukken niet door het papier. Ik vind het mooi uitkomen.

 
-----------------------------------------------------------------

Greytone mandala : Black and grey dit kan toch ook o zo mooi zijn! het kan wel eens zijn dat gekleurde potloden je geen gemoed kunnen geven. Ik heb even zo'n periode moeten ondergaan. Ik wilde echt wel kleuren, maar gekleurde potloden deden mij niets! Toen nam ik grijstinten bij de hand, en ik weet dat ik dit zeer graag doe, en je bekomt er zo'n mooi effect mee. Hier heb ik ook eens mijn grafietpotlood bij de hand genomen, deze was een dokere tint 6B, niet te hard kleuren, anders kan je niet goed doezelen. Neem er ook een keukenpapier bij, want het hand anders aan je pols als je er over wrijft kan je wel een vlekken krijgen Het papier laat het perfect toe om te " kleuren " met tekenpotloden alsook het doezelen. Ook het uit gummen vormt geen enkele probleem, ook niet als het iets donkerde is. Ik raad het echt eens aan om dit te doen , het is enorm leuk, en dit is ook een soort van oefening om te leren werken met effecten alsook hard en zacht kleuren.

gerief : 
HB en 2B tekenpotlood, grafietpotlood 6B, doezelaar en keukenpapiertje
 -----------------------------------------------------------------


Stabilo Mandala : Voor deze mandala heb ik 3 kleuren gebruikt, het is eens leuk om met mindere kleuren te werken maar ook een tint verschil te creëren. Het rood( nr 48 ) komt veel helder uit dan het bruin-zwart ( nr 45 en 46 ), dit was ook de bedoeling. Eens deze mandala af was vond ik het niet mooi er zat niet van diepte of effect in. Dan kwam ik op het idee om te werken met een witte fineliner ( uni ball ) . De mandala zag er helemaal anders uit, en toen was ik opgelucht! Zoals velen onder de kleurders weten, is dat stabilo niet door drukken. En dier heb ik ook gekozen voor budget kleuren. 


 -----------------------------------------------------------------

Besluit : Zoals jullie al gemerkt hebben, heb ik in deze mooie mandala boek gekozen om budget te kleuren. Ik wil hiermee aantonen , dat het echt niet duur hoeft te zijn om mooie creaties te creëren met je kleurpotloden/stiften. Over het boek zelf heb ik geen enkel twijfel dat het vele materialen aankan! Vanaf boek 1 tot nu 7 heb ik al vele materialen uit de kast gehaald en telkens raad ik dit boek aan. Ik hou enorm van dit papier, je kan er vele kanten mee op, het is niet te diep en het is dan ook aan te raden om er met water colors in te werken! Wanneer ik moest uitgummen vormde dit geen enkel probleem, zelfs niet met men 6B grafietpotlood!


 -----------------------------------------------------------------

Dit Mandala Kleurboek is te koop voor 12.50€ via BBNC Uitgevers

Copyright © BBNC
ISBN: 9789045320717