kleur se ! (Met deze Tips kunt u starten)


* Kies uw kleuren met behulp van een Kladblok. Test welke kleuren zich mengen en goed bij elkaar passen, die u wilt kiezen voor je kleuren pallet.

* Zet de pagina in de richting die u zal kleuren , dat in overeenstemming komt met uw pols. Zo is het gemakkelijker.

* Leg een snij mat, of karton onder je tekening, zo kan je in lagen werken, en geeft het niet door naar je volgende tekening

* Laat een wit ruimte over! 

* Meng kleuren om diepte en realistischer objecten maken. Gebruik één kleur naar de schaduw van een gebied, en maakt er een basis, ga er vervolgens eroverheen met een steviger hand om de diepte van het object te verkrijgen. Dan kan je extra kleuren en schaduwen toevoegen om de kleuren te laten verlopen.

* Gebruik kleur voor verschillende delen in de tekeningen, zodat de zwarte lijnen niet de enige grenzen die worden weergegeven. Het helpt de lijnen te vervagen.

* Donkere randen van een ronde vorm, met een kleur overgang maken drie dimensionale volheid aan de vorm.

* Het variëren van de hoek van uw tekening, om te voorkomen dat de lijnen niet kleuren in één richting.

* Gebruik een zwarte pen ( fineliner )  voor toevoegen uw eigen elementen, en kleur ze ook in 

* Je kleur potlood met een lichte aanraking in een platte schuine richting .

* De basis kleur, of een donkerdere tint van het kleur in het midden toevoegen. En Dit dan door het toevoegen van een andere laag.

* Het toevoegen van schaduwen met een donkerder kleur.

* Kies waar het licht afkomstig is en het consistent houden. Als je licht afkomstig is van de bovenkant van de pagina, linksonder zullen de donkerste objecten zijn.
  
* Gebruik een gum (bij gebruik van potloden) waar het licht schijnt, of highlights aan te brengen. Kleur nu met uw creativiteit!

Na al deze tips : gewoon doen wat je wilt! Wil je heel de tekening kleuren in rood - blauw of kleur je liever met gel pennen,  maakt toch niet uit, zolang je er maar plezier aan beleefd. Kleur niet binnen de lijnen : je kan het zien als gids voor schaduw om hen heen! Kleur in lagen ( potloden ) zo bekom je een gloed en varieer je kleuren door elkaar. En vergeet groene bomen en blauw water. Het is allemaal aan jou! Geniet van het kleuren!

If u can dream, you can color it.