Handletter Workshop : BBNC Uitgeverij


Ik wil even BBNC bedanken dat ik dit boek 'Handletterworkshop' mag bespreken. Wat is dit boek leerzaam en het papier is van hoog kwaliteit! Het is super tof dat er verschillende soorten papier in zitten om te oefenen.

In 'Handletter workshop' vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen handgetekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina,s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te creëren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, zelfs tatoeages, Handletterworkshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen. Veel achtergrondinfo over de geschiedenis en herkomst van belettering als inspiratie voor je eigen werk. -Een perfecte balans tussen instructiepagina s en witruimte om te oefenen. Land cape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en te ontwerpen. Bron
BBNC
                                                                                                    VideoIk heb een paar lettertypes uit het boek gekozen. Zoals vele keren doorzoek ik het internet naar informatie en soms is het wel handig om de lettertypes beter te begrijpen. Ik werk met een HB teken potlood omdat ik het dan kan uitgommen, om opnieuw te proberen. Zie hieronder mijn probeersel ...Ponslozeletters : Bij letters is de pons de lege ruimte die deels of geheel omsloten wordt door de letter, zoals het gat in een 'o' bijvoorbeeld.
 

Verbonden letters ( ligaturen ) : Door de letters aan elkaar te verbinden, kun je een stuk tekst een onderscheidend uiterlijk geven. De typografische term voor het verbinden van twee of meer letters, zodat ze samen één karakter ( glief ) vormen, is ( 'ligatuur ) .


Dik en dun : Het gewicht van de lijn ( de diktes ) van de lettertype geeft de letters karakter!


Droedelletters : We droedelen allemaal wel eens. Ik doe het veel als ik me moeilijk kan concentreren op iets dat ik wel echt moet doen.


Elektrisch :  We hebben allemaal wel eens in de natuurkundeles met LED - lampjes kunnen experimenteren . Hier kan je echt uit het dagelijks leven inspiratie uithalen. Klassieke kroonkruken : De schrijver van de boek is op onderzoek geweest, en kwam op het idee om kroonkrukken te gaan verzamelen. Ze kunnen een geweldige inspiratiebron zijn voor retroletters.


Kruisjes door de t s : Je kunt echt de show stelen door je zelf getekende letters net zo persoonlijk te maken als jij zelf bent door variaties aan te brengen in kleine details in je letters.


Sensationeel script : Script- of schrijfletters op computer zien er vaak heel vloeiend uit. ze hellen voorover en lijken aan elkaar geschreven, zodat ze doen denken aan een handschrift.


Stokken en staarten :
Dit zijn normale typografische termen : de stok is het deel van de letter dat boven de zogenoemde x-hoogte uitsteekt, zoals het bovenste deel van de 't' . De staart is het deel van de letter dat onder de x-hoogte uitsteekt, zoals bij de 'y'.


Schreefloze letters : In tegenstelling tot een schreefletter heeft een schreefloze letter geen uitstekende details aan de stammen en lijnen.


Een maatje groter : Hoofdletters , ook bekend als kapitalen of bovenkast, zijn vooral bedoeld voor koppen of een accent in een tekst ( en voor schreeuwen in e-mails en tekstberichten ).Love creating letters : Wat hou ik van lettertypes! Na het oefenen heb ik geprobeerd men eigen ontwerp te maken , en deze is geworden : If u can dream, you can color it ... Mijn levens zin voor kleurvitality. Ik vond het echt heel leuk om de letters te leren! Ik heb voor deze oefening een HB tekenpotlood ,  een pigment fijn stiftje om erover te teken , en al laatst om het een kleur te geven heb ik de TomBow stiften gebruikt.Zoals vele keren doorzoek ik het internet naar informatie. Dit heb ik nu ook gedaan voor deze letters! Ik heb een paar voorbeelden bij elkaar gezocht :

1* Bauhaus lettertype : Bauhaus is een variant van URW Blippo zwart. Slechts één lettertype werd geproduceerd. Het wordt gebruikt in Microsoft Word. Het wordt ook gebruikt voor het logo van de Postman Pat, rond Disney's Polynesian Resort, en op de schermen van de titel voor de Super Mario Bros. en Super Mario Bros. 2 ...


2* Art Nouveau : Het is genoemd ter nagedachtenis aan de in 1901 overleden Zwitserse kunstschilder van het symbolisme Arnold Böcklin. Het is welhaast het bekendste Art Nouveau-lettertype. Toen de Art Nouveau opnieuw aan populariteit won in de jaren 1960 en 70, werd dit lettertype eveneens opnieuw populairder.3* 3D letters : 3-D blokletters met schaduweffect zijn een geweldig alternatief voor gewone letters. 


4* Gotische letters : Onder de gotische drukletter of gotiek verstaat men een groep lettertypen die in de eerste eeuwen na het ontstaan van de boekdrukkunst veel werd gebruikt. Gotische letters hebben een zwaar, uit afzonderlijke streken opgebouwd aanzien. Zij zien er "gebroken" uit en worden daarom ook wel Fraktur genoemd.


5*  Isometrische letters : De term isometrische komt uit het Grieks voor "met gelijke waardering" Als je netjes teksten en bematingen wil tekenen in een isometrische
tekening, dan heb je daar drie tekststijlen voor nodig. Zie de afbeelding. 


6* Kermis letters : Over dit lettertype vind ik niet veel, maar het woord kermis , staat voor plezier, fun , volksfeest ...


7* neon letters  : Deze letters  zijn het meest gebruikt voor neon verlichting, die werd eerst aangetoond in een moderne vorm in December 1910 door Georges Claude op de Autosalon van Parijs. terwijl ze wereldwijd gebruikt worden, waren neonreclames zeer populair in de Verenigde Staten van omstreeks 1920-1960.8* pixel leters : Lettertype pixel is het proces van het converteren van tekst uit een beschrijving van de vector (als gevonden in schaalbare lettertypen zoals TrueType-lettertypen) naar een raster of bitmap beschrijving. Dit houdt vaak enige anti-aliasing toe op tekst op het scherm te maken soepeler en gemakkelijker te lezen. Het kan ook betrekking hebben op zinspeelde — informatie ingebed in de lettertype-gegevens die optimaliseert de weergave details voor bijzonder karakter maten.


Besluit : Ik hou van letters, en als je er ook van houd raad ik het boek zeker aan! je kan heel veel lettertypes leren uit dit boek, het word ook zeer goed uitgelegd, en er staan echt wel mooie lettertypes in. De pagina's om te oefenen zijn telkens anders, er is veel nagedacht over dit boek! Ik heb een paar lettertypes kunnen oefenen, en ik zal nog moeten oefenen, maar dat is zo leuk eraan, je tekent met een HB potlood. Het zijn verschillende soorten papier in dit boek en elk gomt goed uit!


Dit boek handletter workshop is verkrijgbaar via : BBNC € 14.99


Copyright © BBNC


ISBN: 9789045320540
FORMAAT: 250x220x22 mm
GEWICHT: 902 gram
UITVOERING: Paperbackhttps://www.facebook.com/KleurVitality/