Delfts blauw Flora & Fauna - BBNC uitgeverij


Ik wil graag BBNC bedanken dat ik dit mooi boek  'Delfts blauw flora en fauna kleurboek' mag bespreken.En ik mag eindelijk eens met alleen blauw kleuren!! Whoop whoop!

Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het werd ontwikkeld als alternatief voor het dure blauwwit Chinese porselein. Delfts blauw werd al snel zeer populair en in vierhonderd jaar tijd zijn er talloze kunstwerkjes op de markt gekomen. Je krijgt nu zelf de kans om aan de slag te gaan met Delfts blauw en om de prachtige tekeningen van Annemarie Vermaak zelf kleur te geven. Wist je namelijk dat Delfts blauw niet alleen maar blauw hoeft te zijn? De schilderingen kennen naast hun vele verschijningsvormen (vazen, potten, tegels en servies) ook verschillende technieken; zo zijn er meerkleurig schilderingen (polychroom) en bestaat er ook Delfts zwart! Annemarie Vermaak neemt je mee op reis door een fleurige wereld voor Delfts blauwe gedetailleerde decoraties met bloemen, planten en dieren. Bron BBNC

Een kijkje in het boek

-----------------------------------------------------------------groepje blauwe bloemen : Dit boek vraagt erom om met blauw te kleuren! Het kan dan ook niet anders dat ik blauw gebruik. Ik heb voor deze bloemen gekozen om met Prisma colors te kleuren. Ik vond ze niet zo leuk kleuren in dit boek, men kan dan ook niet verwachten dat elke potlood perfect  gaat kleuren in dit boek. Zoals je kan zien heb ik maar 2 kleuren gebruikt blauw en zwart en sommige delen geblend met derwent blender. Voor de rest is het een kwestie van licht en donker te kleuren. Vond deze wel nog leuk om te doen. Het papier is van goede kwaliteit en kan van alles aan.

-----------------------------------------------------------------
bunch of flowers : Wie mij al een beetje kent weet dat ik van BLAUW hou! Nu kon ik dat combineren met water color, dit is zo fantastisch om te doen, gewoon met één kleurtje werken! Voor deze prachtige bloemen heb ik Bruynzeel design aquarel gebruikt + N00 van TomBow.Het verschil tussen een blender stift en penseel is dat je met een penseel een extra druppel kan verliezen in je tekening ( of teveel - te weinig water ) . Dit gaat je niet tegenkomen  met de N00 blender ( ook op waterbasis ) . Dit potlood is fijn werken op dit papier, het vloeit zich heel mooi uit. Ik heb het ook even geprobeerd met een penseel, het effect is juist hetzelfde, je papier zal niet korrelen, en drukt ook niet door. Ik vond deze tekening echt zalig om in te kleuren, zo leuk met overgangen en een leuk effect te bekomen. 

-----------------------------------------------------------------Een tussendoortje : Deze is mij niet goed bevallen, toch de bloemen niet... Ik heb wel vaker van die dagen, ik zou dan het beter effe laten met kleuren! Deze tekening is in gekleurd met Stabilo stift en Stabilo fineliner. Let op deze drukken een beetje door! Geen probleem in dit boek, want het zijn enkele tekeningen, en niet dubbelzijdig.   Het schoentje vind ik nog mooi gelukt. wat ik nog toegevoegd heb is een klein " effect " met witte gel pen. Met stabilo werken in dit boek vind ik geen topper, je krijgt er geen mooie tekening van ( dit is mijn gedacht ) Misschien komt het wel omdat ik eigenlijk niet graag met stiften kleur! 

-----------------------------------------------------------------Look into the cirkel : Wat een leuke toch?! Deze tekening vind ik zo schattig. Hier heb ik eens mijn budget kleurtjes uit de kast gehaald. Color'peps kleurpotloden en graph'peps fineliner. Ik vond deze zo leuk om in te kleuren, en je ziet het effect van beide potlood en fineliner. De fineliner zou wel durven doordrukken... Voor de rest van de tekening is het een kwestie van licht of hard te drukken met je potlood. ( probeer het eens om eerst je oppervlakte lichtjes in te kleuren en waar je het donker wilt harder erover drukken in plaats van in overgang te kleuren, lukt ook uitsteketend voor beginnende kleurders ) . Ik vind dat blauw en wit zo mooi passen. Color'peps kleuren erg fijn in deze boek en je kan ze goed uitgummen , waar er een misser is. Ik raad zeker aan om met deze potloden te kleuren.

-----------------------------------------------------------------Relaxing day : Wat vinden jullie van deze simpele tekening ? Niet teveel kleur, juist genoeg om te vullen. Ik heb deze bewust zo willen "kleuren" omdat het effect alles zegt over dit plaatje. Ik ben over alle lijnen gegaan met één soort blauw, en dit met color'graphs van Mapped. Deze fineliners drukken een beetje door het papier. Wat is aangenaam vond aan deze tekening is het fijnere werk, ik hou er wel van om een beetje te "prutsen" tussen de lijnen door. Ik raad het zeker aan om dit eens te doen! Het is leuk en ontspannend. Meer heb ik niet over deze tekening te zeggen, omdat het zo simpel is!

-----------------------------------------------------------------
 
Besluit : Het boek is een zachte cover en het papier heeft een goed structuur, een glad soort . Je kan er een paar lagen in kleuren. Gommen vormt ook geen problemen. Aqua potloden zijn zeker geschikt. bijna alle soorten materialen kleuren er goed in ( stift minder ) . Probeer het zeker eens uit om met alleen blauw te kleuren! 

-----------------------------------------------------------------


Deze pracht : Delfts blauw flora en fauna is te koop via BBNC voor €14,99
Copyright © BBNC
ISBN: 9789045321042
FORMAAT: 255x254x10 mm
GEWICHT: 532 gram
UITVOERING: Paperback