Bruynzeel Eurocolor: geschreven door Christel Bakkers


Bruynzeel Eurocolor(doos met 50 stuks met op de deksel een fazant en vlinder)
Deze kleurpotloden heb ik aangekocht toen ik aan het studeren was voor leerkracht lager onderwijs. Voor al mijn taakjes had ik een doos met goede potloden nodig.
Als je weet dat ik in juni 1993 afgestuurd ben, dan weet je ongeveer hoe lang deze geweldige kleurdoos in mijn bezit is. En dat ze gebruikt zijn, kan je op de volgende foto zien.
Dat is dan ook de reden waarom ik deze kleurpotloden al jaren niet meer
gebruikt heb. Sommige kleuren waren nu eenmaal mini geworden en dus
moeilijker om mee te kleuren.
Het heeft in elk geval niks te maken met hun kleurkwaliteit. Ik vind ze
geweldig

1 ) hoe kleuren ze?
Ze kleuren geweldig. Je hoeft bijna geen druk uit te oefenen, je hebt onmiddellijk resultaat. Je kan er gemakkelijk verschillende laagjes over elkaar mee zetten en ook verschillende kleuren mengen is geen enkel probleem. Ook grotere vlakken kleuren is simpel. Gewoon enkele lagen over elkaar leggen en de strepen zijn verdwenen! Hocus, pocus, pas!

2) zijn ze zacht of hard?
Ze kleuren superzacht. Ik heb ze vergeleken met de Bruynzeel Keverblik (even snel een ander
kaartje gekleurd), de eurocolor zijn veel beter. Ze kleuren veel zachter en geven mooier en vlotter kleur af.

3) Zijn ze donker of licht in het kleuren?
Doordat je vlot laagjes over elkaar kan zetten, kan je kiezen als je een subtiel of meer intensief resultaat wil.

4) zijn ze goed geolied ?
Dat vind ik een moeilijke vraag. Ze zijn niet zo ‘vettig als de Coloursoft Derwent’, maar ‘vettiger’ dan de Bruynzeel kleurpotloden uit het overbekende keverblik.

5 ) hoe liggen ze in de hand ?
Deze Bruynzeel Eurocolor zien er hetzelfde uit als de Bruynzeel uit het keverblik. Alleen de opdruk is anders. Ze zijn dus dun en zeshoekig, voor mij prima. Alleen de kleine stompjes waren een probleem (maar dat is bij elk merk natuurlijk hetzelfde).

6) Kleur je er vaak mee ?  
Eigenlijk niet, dit was de eerste keer sinds jaren dat ik ze weer uit de kast gehaald heb. Jammer eigenlijk, want ze kleuren geweldig. Maar omdat een aantal kleuren al erg gereduceerd zijn, is het niet altijd mogelijk om ze te gebruiken. Bij mijn voorbeelden heb ik dan ook kleuren gekozen die nog een fatsoenlijke lengte hadden.

7) Slijpen ze goed?
Ze slijpen vrij goed, ik heb de slijper gebruikt die bij het keverblik zat.
En hier zijn dan mijn ‘proefkonijntjes’.
Het 1steexemplaar komt uit ‘Kleur een kaartje - Creative Patterns’. Deze kaart was een genot om te kleuren. Je kan gemakkelijk met licht en donker werken zonder veel techniek te gebruiken. Gewoon een keertje meer erover of een beetje harder drukken en voilà een prachtig resultaat.Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik lijd aan ‘mandalamanie’, daarom mocht een mandala natuurlijk niet ontbreken. Dit exemplaar komt uit ‘Mandalamagie’, een super simpele mandala die toch goed gelukt is. Ik moet toegeven dat het een beetje gehaast gekleurd is, MAAR het resultaat is toch oké geworden. En dat komt zeker door deze kleurpotloden. Ook op dit dunnere papier kleuren ze goed, alhoewel dat ze beter kleuren
op het gladder papier van de kaart.
Ik meen dat deze kleurpotloden niet meer in de handel verkrijgbaar zijn. (Hopelijk kan iemand het tegendeel bewijzen). Na even wat zoeken op internet ben ik ze tegengekomen als ‘vintage’, dus als 2de hands. JAMMER want alhoewel ik niet meer precies weet hoeveel ze kosten, kan ik wel zeggen dat ze niet superduur waren. In elk geval was het leuk om deze ‘vintage’ kleurpotloden nog eens onder het stof uit halen.
Dank je wel voor je bespreking over deze potloden!
Deze twee Tekeningen zijn ingekleurd door : Christel Bakkers
met de
Bruynzeel Eurocolor (doos met 50 stuks met op de deksel een fazant en vlinder).
Christel Bakkers kan je vinden op Facebook.

Ook kan je lid worden van onze toffe groep PerfectSweetColors & KleurVitality