Natuur mandala's : BBNC uitgeverij


Ik wil even BBNC bedanken dat ik dit prachtig boek Natuur mandala's mag bespreken. Dit boek is van hoog kwaliteit! Het papier laat toe om met verschillende materialen te werken. Zie mijn review.


Natuurmandala's bevat 35 prachtige mandala's die geïnspireerd zijn op de natuur. Je vindt er allerlei natuurlijke figuren in terug, van bloemen en planten tot insecten en dieren. Ze zijn ontworpen door de getalenteerde kunstenares Annemarie Vermaak, die met haar natuurmandala's een leuke en gemakkelijke manier biedt om creatief bezig te zijn. Van vlinders en kevers tot pauwen en koi karpers, de levendige en gedetailleerde illustraties bieden de mogelijkheid om je verbeelding te laten spreken en je innerlijke kunstenaar te bevrijden. De mandala's zijn gedrukt op extra stevig papier en zijn enkelzijdige bedrukt, waardoor je geen last hebt van doordrukken. BRON BBNC 

-----------------------------------------------------------------

Koi's : Voor deze leuke tekening heb ik er mijn Pastels bijgenomen van het merk Derwent. Ik vind dat ze goed kleuren in deze boek, het uit "blenden" ging iets moeilijker op het papier, omdat het niet echt glad genoeg was om uit te vegen en te blenden. Voor de rest was alles goed gegaan, ik moest echt wel opletten dat ik niet met men hand palm door het gekleurde oppervlak veeg. Pastel veeg zich heel makkelijk uit! Ook moet men nadenken waar je werkt met deze potloden, want stof heb je er absolute van! Ik vind het zeer aangenaam te werken, met de reden dat je de kleuren kan mengen zie men filmpje! Dit doen we met een 'colour shaper' een soort rubber borstel, ( zie afbeelding )   Vergeet zeker niet te fixeren na dat je tekening af is! ( een bescherm laag )  anders gaat het door de wrijving van je papier mengen en je tekening zen kleuren in elkaar laten vloeien! 




Video


-----------------------------------------------------------------

Water color love birds : Aqua potloden, zijn potloden op water basis. Deze potloden liggen altijd klaar om er een review mee te kleuren, ze zijn geweldig ! Voor deze mooie vogels heb ik Derwent en Bruynzeel water potloden gecombineerd, dit werkt perfect. Vele mensen hebben schrik om met water te werken in kleur boeken, dit is echt niet nodig! BBNC zorgt ervoor dat hun boeken van hoog kwaliteit zijn, en mijn ervaring kan dit beamen. Ik start altijd met men tekening in te kleuren. In dit geval was het eerst de vogels, daarna ga ik met men water brush ( ik gebruik die van derwent ) je kan ook met water en verfborstel! Ik neem altijd een klein beetje water en laat de kleuren in elkaar vloeien. Je ziet de resultaten op de foto's.






-----------------------------------------------------------------

Ecoline mandala :  Ik kreeg het in men hoofd om eens te werken met ecoline, dit brengt echte nostalgie van school mee van vroeger! Als je werkt met ecoline, pas dan op voor de kleren! Ik vond deze dus echt leuk om te doen, zie de foto. Je kan kleuren mengen en experimenteren. Wat ik ook getest heb op het papier hoeveel laagjes het zou aan kunnen. 4 lagen voor het door het papier zou doordrukken! Inderdaad ik vind het ook de moeite, maar eigenlijk moet je geen zorgen maken want het boek heeft 1 tekening op elke pagina, dus het zou nog mogen doordrukken! Als je ecoline heb probeer het eens, het is erg leuk om in deze boeken mee te werken, en je kan combineren, kleuren en bewerken met ecoline! Voor deze tekening heb ik eerst de tekening geschilderd met de ecoline, dan heb ik een beetje details toegevoegd door te werken met gel pennen. Zo leuk! men bloemen zijn jammer genoeg niet gelukt zoals ik het verlangde, maar ook ik leer elke dag bij!



 -----------------------------------------------------------------

Insect mandala : Zoals jullie kunnen zien ben ik nog niet helemaal klaar met deze mandala. Dit boek is geen klein boekje, de tekeningen zijn groot, en daar werk je dan ook langer aan. In deze tekening zit meer detail werk , en fijner werk! Ik heb wel filmpjes gemaakt van de gele bug en gele vlinder. Ik heb gekleurd met de faber castell polychromos, ze kleuren wel ok in het boek, maar heb liever ander materiaal om in te werken!




Video Vlinder




Video Insect



 -----------------------------------------------------------------
 
Deze pracht : natuur mandala's is te koop via BBNC voor €12.50


Copyright © BBNC
ISBN: 9789045319872
FORMAAT: 301x301x11 mm
GEWICHT: 675 gram
UITVOERING: Paperback